LVT Švábov a zkouška ZPU1

26.07.2013 13:42

Po roce jsme se opět zúčastnily letního výcvikové tábra pořádaného Aničkou Brázdovou a Lukášem Krausem na Vysočině ve Švábově. Stejně jako loni, kd jsme jel poprvé to bl týden nabitý informacemi, cvičením a zábaavou s kamarády a stejně postiženými lidmi :-). Na pokoji jsme byly s "bratránkem" Quentem z BS  jeho pničkou Kristýnou a v druhém pokoji zase "sestřenka" Shayenne z BS s Nellčou a kamarádkou Amy (jack russel teriér), takže jsm tam vlastně byli jedna velká rodina z BS :D.

Pilně jsme se po celou dobu věnovali nácviku stop, ve kterých máme pořád slabiny, zlepšovali poslušnost a samozřejmě trénovali i obrany. Počasí byo celý týden krásný pro pejsky snad až moc, sluníčko docela pálilo, takže koupání v rybníku hned u hotelu opravdu přišlo vhod. reni se tu naučila novou dovednost a to skákat do vody z mola - pro aportíky i jen tak pro radost. Stala se z toho její neoblíbenější činnost, nebojím se řící doslova vášeň :D.

V průběhu tábora se také konaly dvoje zkoušk a to podle MZŘ a KJ Brno. Protože BH máme a na další zatím nemáme natrénováno první zmíněné jsme vynechali Zato jsme se rozhodla přihlásit na ZPU1 právě podle KJ Brno. Krom jiného i pro to, abych si poprvé vzkoušela zkouškovou stopu, jak to všechno prbíhá, jak se co hodnotí atd.

No žádná sláva to tentokrát nebyla, ale zkoušku máme. Nejvíce jsme pokazily právě tu stopu a to jistě i kvůli mé velké nervozitě a zmatkování... poslušnost již byla lepší, ale poněvadž jsme na ní nastoupila s Reni nerozcvičenou, zase byla až příliš živ a hopsavá, což pana rozhodčího zrovna nenadchlo, navíc s chybou na Áčku... inu stane se. Mě naopak těší, že ve velkém vedru bla Reni jdiná, která si uchovala temperament a chuť cvičit. její poslušnost sice byla trochu nepřesná, ale prováděná s nadšením a pěkným tempem. Tam zas měli nedostatk jiní. Poslední část opět cvičená v řadě pak byla nejlepší jen s jednou drobnou chybkou :-).

K úspěšné a na výbornou složené první zkoušce, pak gratulujeme Kristýně s Quentíkem, jejichž ZOPka bylaa vůbec nejlépe složená zkouška a jejich poslušnost byla nádherná!!! A také gratulujeme Janče s Gordíkem (Gordy Bukový háj), kteří byli šikovní hned nadvakrát, jednou na BHčku a jednou na ZOPce :-)

Fotky především ze cvičení najdete tady

a malá ochutnávka i zde :-) (za fotky Reni na obranách děkuji Kristýně Junkové a Haně Jemelkové)

Fotogalerie: LVT Švábov

<< 1 | 2