Hrátky ve sněhu

28.02.2013 20:22

Za poslední dva víkendy jsme se v Praze dočkali spousty sněhu. Zvlášť o posledním víkendu ho napadlo nejvíc za poslední dva roky. Místy ho bylo skoro půl metru. Holky z toho měly obrovskou radost, hlavně Reni. U chlupatější ayenky nadšení klesalo s počtem tvořících se zmrzlých kuliček nejen mezi tlapkami, ale i na "kaťatech" a dlouhých chlupech z boku. To Renule jich měla podstatně méně a ty co měla úplně ignorovala. Prostě na ně nebyl čas :-).

Protože se 16. ani 23. nekonaly obrany zašly jsme si zacvičit k nám do Jinonic. První sobotu nám kamarádka Monča udělala povedené fotky z poslušnosti a taky "postojovku", kde to naší už 18měsíční slečně moc sluší :-). Cestou ze cvičáku si ještě holky pohrály s Mončinou Jessie a krasavcem cane corso Hanym.

O víkendu 23. - 24 nás opravdu zavalil sníh, padal skoro celý víkend a ta spousta Reni opravdu nadchla. Skákala do každé větší hromady, běhala křížem krážem po celém poli a štěsrí z ní přímo čišelo. Bylo to nakažlivé a tak jsme sobotní odpoledne strávily čtyřhodinovou náročnou procházkou. Nejprve jse se stavili na cvičáku, ale tam se opravdu nedalo prakticky nic dělat. Na druhou stranu tam byl Nik ochotný NO běhat s Renulí. A také fenka bílé švýcarské ovčačky a pes maďarského ohař, kteří měli stejnou cestu na zapadané pole. Takže Reni měla o zábavu postaráno. Když se naše cesty rozešli potkali jsme pro změnu mladou münsterlanďačku a pětiměsíční štěně křížence luisianskéo leopardího psa s labrošem. Vážně fešáček :-). To už se Ayenka nemohla dočkat až naberem směr domů a já docela taky. Ale Reni? Ani náhodou. Nevím, kde tu energii brala, ale i po tom všem lítání a praní se psy lítala pro aporty, dorážela a štěkala na Ayenku i na mně. Nabízela cvičení. cokoli jen aby nebyla nuda :-). Nakonec jsme potkaly ještě Miu. Další povedenou kříženku, tentokrát BOC s AUO. Tý energie taky nechyběla a nakonec unavila i Renču :-).

Reni se taky seznámila s běžkaři, asi stovkou sáňkujících a bobujících (a vřískajících) dětí :) a více jak dvoumetrovými sněhuláky nad ničím ani nemrkla, jan byla lehce zklamaná, že jsem jí nedovolila běht za sáňkujícími dětmi z kopce :-). Ráda by si pohrála i s nimi, ale říct si dala a zvládala pokuení i bez vodítka. skvěle zvládla i nácvik na CT, to když jí asi tří (možná čtyř) letý klouček začal projevovat náklonost. objímal jí kolem krku, zadních nohou a když viděl, že se Reni nechá povalil ji na bok a překulil. Reni mu za to umyla celý obličejík jazykem :-)

Všechny fotky z obou víkendů jsou na rajčeti

 

 

 

Fotogalerie: Hrátky ve sněhu